Wednesday, December 8, 2010

Terhenti Di Sini Eps.1

"Ini adalah sebuah karya peribadi.Tiada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang telah dijemput Ilahi.Termasuk juga dengan mereka yang sedang koma.Mekaseehh...n_n"

4 March 2004

Dear Diary,


Aku benci dia.Kedatangan dia sering kali merimaskan aku.Bukannya apa nama sahaja sudah dewasa tetapi perangainya..Ya Allah...Orang kata dia..tapi bagi aku?? Ntah apa yang bagusnya...Mesti dorang buta tak nampak perangai dia yang sebenarnya...Err dorang buat ke aku yang buat??


Arghh...aku betul2 benci mamat sengal yang gila glamer tu!
Dia sombong! bahkan member2 aku yang 1 pejabat dengan aku pun tak suka dengan dia...Bagus konon?? huh!


Asallah dia pindah masuk ke pejabat aku?? Encik Rashid ada kata dia bukannya pakar pun dalam bidang aku nih..habis yang menyebok tu apasal??!!..grrr...g lah balik tempat dia yang asal..takpun tukar jabatan..You are not belong at here! kejamkan?? huh! lagi best kalau aku dapat ucapkan sendiri kata2 tu kat muka dia..tentu best!...gggrrr...


K lah aku nak tido ni..nak simpan tenaga nak hadap mamat kerek yang bajet bagus tuh...sweet dream my dear diary...

5 March 2004

Dear Diary,


Mamat kerek tu carik gaduh lagi hari ni..Aku HANGIN betullah!!!!!!...dahlah tu...Encik Sulaiman arahkan aku jadi partner dia untuk projek yang akan datang..eerrr stupid!!...projek tu kalau berjalan seminggu dua tu takpelah tapi ni 4 bulan!! diulangi EMPAT BULAN!!...diary...what should i do??...


i cannot cope with him..not with that attitude...goshhh...kalaulah ni bukan cita2 aku..dah tentu aku berhenti keje..A.S.A.P!..


HUH! kenapalah mamat kerek tu muncul dalam hidup aku diary??...


A
D
A
M


u are a jerk!!!...


good nite my sweet diary...wish me goodluck 4 tomorrow...


17 March 2004


Dear Diary,
hari ni mamat kerek tu jadi weird man...
aku tak tau nape..tapi hari ni dia langsung tak bercakap...wajahnya nampak murung...
dia pun tak carik gaduh dengan aku...but that doesn't mean yang aku suka dia usik aku ok??


or did i???
hurmm...ofcoz not!...aku juz tertanya-tanya...mamat kerek tu ada perasaan jugak erk??
tetiba je jadi murung..depres ler tu konon2nya..pigidah!!...


kalau dah poyo and kerek 2...tetap akan jadi poyo dan kerek..
ALWAYS!!....


Diary...kenapalah lelaki macam dia wujud erk?? tetiba je datang dalam hidup aku..pastu buat huru hara...hurmmm...pastu lagaknya macam aku ni member ni..aku pun taknaklah!!


farewell my sweet diary...good nite and have sweet dreams tonight


20 March 2004

Dear Diary,


mamat kerek tu gilalah!  series...sehari lepas dia jadi murung tu dia tak datang pejabat..pastu haritu dia ada bermain phone..aku ingatkan dia main mesej dengan awek dia ke apa..tapi katanya dia tunggu panggilan daripada kawan dia...


Apa yang peliknya diary??


Kawan dia tu dah mati!! meninggal...2 tahun sudah...eee...dia betul2 buat aku seram diary..dahlah akhir2 ni aku kena bersama dia jer sebab projek kitaorang tu..


What should i do diary??


Nak inform kat Encik Sulaiman ke?? Mintak tukar partner??
Kalaulah encik Sulaiman tu begitu mudah dibawa berbincang..haissshhh


Diary...doakan semoga mamat kerek 2 tarik diri daripada projek tu ye?? takpun buat dia g ke hospital...buat medical check up...


good nite my sweet diary...

25 March 2004

Dear Diary,


Mamat kerek tu buat hal lagi...dia texting ke nombor kawan dia tu...bila aku check nombor tu..nombor tu masih aktif..cuma bukan pemilik asalnya yang pakai..tapi mak kepada pemilik nombor tu..tapi apa yang aku tahu...pemilik nombor tu adalah kawan dia yang meninggal 2 tahun lepas...


So kesimpulannya..dia ada skandal ke dengan mak kawan dia??


Kalau tak nape dia hantar mesej ke nombor tu??...


Aku nak siasat dengan lebih dalamlah!..must to!!...


wish me luck my sweet diary

1 April 2004

Dear Diary,


Aku semakin binggung dengan mamat kerek tu...Aku rasa ada rahsia yang dia simpan..aku bukanlah seorang yang bizi body sampai nak ambil tahu semuanya tentang mamat kerek tu..cuma..semakin aku cuba korek maklumat tentang dia semakin aku pening...seperti bermain puzzle...cuma berbeza sedikit..


Berbeza yang macam mana??


Semakin aku susun,semakin susah...bukannya semakin senang..


Apakah ini bermakna aku bukan penyiasat yang baik??


Apakh maksud semua ini diary??

4 comments:

Papermint said...

dear diary... napa anda nak menyiasat tentang dia?? anda suka dia dah kot.. tapi anda tak pasti...

kepada cik f.. sila sambung cepat citer ni.. selalu anda buat saya tertunggu2...

Fitrah Adnan said...

hahahaha..cpt btol komen..ok2...nanti2lah..keh3...

Mata Hati said...

cepat rungkaikan segala kekusutan. nak tahu mcm mana endingnya

Fitrah Adnan said...

mata hati..hahaha..tunggu..hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...