Friday, December 24, 2010

Gua Belum Bersedialah!!

                              Kalau boleh memang nak letak banyak tanda seru(!) kat tajuk atas ni tapi nanti orang cakap "Overlah budak comel ni" Jadi demi mengelakkan perbalahan berlaku kerana saya,saya sanggup tahan nafsu untuk over acting*ayat memang tak boleh blah

"Apa yang kau belum bersedia tu??"

Saya belum bersedia untuk:

+ Masuk sekolah semula.Tak puas cuti..isk3...Akhir2 ni selalu mimpi ngeri.Tapi mimpi ni memang selalu berlaku kalau saya tak pergi sekolah lama.Even masa cuti bulan 3.Saya akan mimpi yang saya akan lewat pada 1st day sekolah which yang akan buat saya takkan tidur lena pada malam sebelum hari persekolah...Haiishhh = ='

+SPM!!!..wahhh subject untuk form 4 pun tak khatam lagi.Dok tersekat2 tak lancar langsung.Macam mana nak ambil SPM??...Kang tak pasal2 glamer lak saya ni.Kenapa?? Nanti keluar dalam akhbar "Seorang blogger comot comel gagal dalam SPM!"...Mati ai*nada gedik
Sapa nak jadi tutor saya?? For subject additional mathematics,physics,and chemistry??
Anda memang insan yang bertuah kerana dapat menjadi tutor saya*perasan betol!
Tapi lagi bertuah kalau anda tak kenakan bayaran.Bukankah ikhlas itu satu sifat mahmudah??*bodek jangan tak bodek

+PLKN!...Wahh bila tengok kakak sepupu dan abang sepupu saya kena panggil pergi kem PLKN saya lak yang dup dap dup dap...sebijik rasa macam nak kena pinang dengan anak tan sri..Tapi saya sedar sapalah saya ni..tiada harta cuma rupa yang kiut saja*tampar dia kasi sedar <--ayat korang
Sapa pernah g PLKN?? jomlah share maklumat..apa yang best?? Saya taknak dengar saya juz nak dengar yang tak best je..hahaha...cam sengal je perangai

+Kahwin...err sebenarnye ni takde kena mengena pun..hehehe...Just nak kongsi citer..Semalam sahabat saya bermimpi yang dia nampak ular.Ada 2 ekor.Ular jenis apa dia tak taulah sebab ni bukan pakar ular*dah start merepek.
Dia tanya saya apa maksudnya.Manalah saya tahu sebab saya bukan pakar tafsiran mimpi.Nak tafsir al-quran pun lemah inikan kitab mimpi*merepek lagi
Last2 saya tanya prof terkenal seluruh dunia..My uncle,Prof. Madya Google The Asking Counter
Akhirnya maksud dia ni:

Mimpi melihat ular/disembur:akan mendapat jodoh atau disukai

Kawan saya:????? Sapa??
Saya:Jap erk aku tengok dalam air.
Kawan saya:kau mainkan aku ye??
Saya:Mana ada...aku mana mainkan kau aku just tipu kau jer..
Kawan saya:=+-/>?~&)$<{@#=+_-:;#%^&*)!@#))*%$>?":
{iklan semata-mata takde kena mengena dengan penulis blog}

Mengapalah masa pantas berlalu?? Mencemburui kitakah??...

Bergerak perlahan si perahu,
Oh masa,plis lambatlah berlalu...

5 comments:

Cik Bidadari said...

semoga cepat sikit habis sekolah... bolehlah gi jengjalan. SPM try the bestlah... janji time nak belajar tu mcm bercintalah dengan subjek add math tu. baru masyuk adik oi.

YanaMIB said...

xpuas cuti?? haha akak kalo cuti seminggu pun dah ting tong kepala..bosan tau cuti sebenarnya..huhu...

study smart not study hard ^_^

Fitrah Adnan said...

cik b:bercinta dgn subjek add math?? dia yg tolak cinta saya..hehehe..puas tau sy merayu supaya trima cinta saya yg suji sejati ni*pergghhh
tapi dia sombong..kemut jerk!ish3..

cik yana mib:hahaha..sbb cuti kali ni aktiviti dia membosankan dan tak bnyk aktiviti sy so rsa mcm x best sgt cuti tu yg x puas..tambahan pula kalau nak skolah kena jd bdk SPM!! tu yg lebih rela cuti...ish3...

Amancits Sullen said...

fitrah skang nak masok form 5 ke?
PMR cemane?kalo pmr tu dulu 8A pon,takkan same dengan spm tau.PMR tu sape2 je leh dapat full A.tapi,spm senang je,kalau dah masok u rase spm tu macam upsr..haha

Fitrah Adnan said...

amancits sullen:kalau dah masuk u..tapi ni u pun tak lepas g..so rasa spm tu bapak susah ... sme mcm pmr..taun lepas rsa bapak susah pmr ni..tp bila pikir2 balik bce balik subjek dia..hurmmm senang jer...tp nape rasa susah..hahaha..

kalaulah otak cerdik msa tuh msti best..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...