Saturday, October 30, 2010

Bintang Tak Mungkin Bergabung!

Awak!..Berhentilah berharap...
cinta kita takkan pernah bersatu
Maafkanlah saya sebab sakiti hati awak...
Saya tak terdaya melawan perasaan ini seorang diri...
Saya akui,saya sayangkan awak..tapi...
saya tak pernah cintakan awak
seperti mana awak cintakan saya...
mesej yang awak hantar
mesej yang penuh dengan kata2 cinta awak tu
masih lagi tersimpan di dalam henpon saya..
saya tak sanggup nak buang
sebab saya nak ingatkan diri saya
supaya


JANGAN PERNAH SAKITI HATI LELAKI LAGI!...

saya tak pernah minta lelaki suka pada saya
tapi itu tak bermaksud saya ni tak normal
apa yang saya maksudkan ialah
saya tak pernah minta lelaki itu menyayangi saya lebih daripada dirinya

Ketahuilah oleh kamu wahai bekas penghuni hatiku
usahlah kamu tunduk dan jatuh kerana kegagalan dalam percinta sesama insan
cinta antara insan mudah didapati..

Awak..
Maafkan saya...
Maafkan saya sebab buat awak sakit
Maafkan saya sebab buat awak merana...
Saya sedar,saya jahat kerana tidak pernah menyintai awak
Dan selama ini saya berpura-pura.

Awak...
Saya tak boleh tipu diri sendiri...
Hati saya tak de untuk awak...
Meskipun awak pernah berkata..


"Saya sayang awaklah"


"Saya sayang awak..saya rindu awak,saya cinta awak sangat-sangat"


Tapi ingatkan oleh awak?? soalan ini pernah awak tanya kepada saya..


"Dalam hati awak adakah semua itu untuk saya??"


"Dalam hati awak ada tak cinta untuk saya??"


Abang...
maafkan saya sebab tak pernah bagi awak jawapan yang awak nantikan selama ini..


Saya sayangkan awak,tapi saya tak cintakan awak


Dalam hati saya tak pernah ada ruang untu awak


Hati saya bukan untuk awak...


KENAPA??


Sebab saya tak bersedia untuk 1 perhubungan


Sebab saya masih muda..


Sebab saya keliru dengan hati saya..


Sebab....saya pernah terluka...


Saya da tutup pintu hati saya..saya juga berharap semoga kata2 awak tu jadi kenyataan

"BILA BINTANG DI LANGIT BERGABUNG,DI SITULAH JODOH KITA"



Tapi saya sedar...






BINTANG DI LANGIT TAKKAN PERNAH BERGABUNG
saya seorang yang realistik..saya tak mahu menanti perkara yang tak pasti
 

Pergilah...mulakan hidup baru tanpa saya...
mungkin tiada jodoh antara kita...




















Awak...bangunlah menghadapi hari2 mendatang...cinta akan menunggu awak di hadapan sana...mungkin bukan dengan saya tapi,si dia pasti akan membahagiakan awak...

7 comments:

Apple Mint said...

wah.... separa tacing... hhhmmmm... patutla semalam beriya2 kata... "saya rasa saya lebih suka jadi single..."

tak kisahlah.. perjalanan anda masih jauh... umo anda ni memang tak sesuai utk bercinta kerana ianya akan menyusahkan otak anda yg bijak itu..

bila anda leh bercinta?
- lagi 4 tahun kalau anda tak sambung blaja..
- mungkin 5 ke 6 tahun jika anda masih sambung belaja
-ketika anda dah tak perlukan duit mak bapak utk menampung hidup anda...
-ketika anda dah jumpa seseorg yg buat anda berdebar2 dan memerlukan tika anda gembira dan juga sedih..
-ketika anda rasakan ada seseorg yg begitu penting

pa pe pon... dont u ever...ever... n ever give 100% of ur heart to that man... krn seandainya anda berada terlalu jauh nun di langit biru... anda takkan dapat menahan kesakitan jika ditakdirkan tiba2 anda terjatuh jauh kedalam perut bumi...

tapi... gagal sekali tak bermakna gagal selamanya.. cuma mungkin anda perlukan masa utk pulih...

Fitrah Adnan said...

miss apple:apa awk merepek smbil makan kerepek ni?? aishhh...cuba awk tgk label cter atas ni..."saya dan kehidupan"
bukan "saya...ini ceritanya"...tapi mmg tu pun niat saya..nak carik publisiti..hahahaha...

saya nk org aggap tu saya..hohoho...
exam kan da nak habis so nak warm up la utk tulis cter2..

lebih2 lagi cter psl anda n cik b..n kak meah..perghhh..tak sabar...lepas habis exam kena buat rangka cerita dulu..baru buat cter yang tahap kebabomm*perasan sndri...

Cik Bidadari said...

la... baru nak rangka ke? takda rangka lagi...? hahahaha lambatlah tu gamaknya kebum awk tu. lagi satu... dari isinya ajerk kak nani tak tahu awak sengaja nak cari publisiti... saja nak biar komen nie penuhkan. i benci... i benci... oh tidak... lihatlah dunia ku... penuh dengan tak taching... on perasaanku kabur belaka...?

Apple Mint said...

ala... saya sengaja nak korek kot2 umpan saya menjadi n anda mengaku.. ceh.. tak baik tau.. tulis citer yg takde kene ngena ngan anda..

Fitrah Adnan said...

cik b:ala jeles ke?? apa awak ingat awk sorg je bleyh wat cter kebabooommm tahap world war II ke?? saya pun boleh tau.lgi pun syok apa buat cter tacing2 ni and buat cter sedih..isk3...T_T biar pmbaca tacing

Cik Bidadari said...

huk huk huk huk betul ke cik F.A? macm tak percaya aja... cik F.A telah memuji saya tanpa cik F.A sedari. ke cik F.A sedar sebenarnya? CIk F.A yang budiman... oh cik F.A yang budiman... betul ke? tacing arrghhhh...!!!

ini puji cik b kan?: ala jeles ke?? apa awak ingat awk sorg je bleyh wat cter kebabooommm tahap world war II ke??(betul ke cter cik b kebummmm ala-ala WW II tu?)

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... terasa terharu. berdara-darah dah i nya air mata sedih terpilu. mulai hari ini cik b berjanji yang cik b takan sakiti hati cik F.A lagi... cik b janji... insyallah(itupun kalau diizinkan allah s.w.t) amin

Fitrah Adnan said...

cik b:saya puji anda ler 2...
cik b hiperbola btol...menangis air mata darah?? cpt2 kumpul air mata 2..buat derma...derma apa?? darah..sbb cik b kata air mata DARAH...setitik darah dapat menyelamatkan nyawa cik b

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...