Sunday, July 18, 2010

Sehari Di FRIM

Semalam,17/7 saya g ke FRIM anjuran sidang redaksi sekolah sy.Pd mulanya...hurm...cuak kot mlm 2 sblum nk g sy rsa nk trik dri je ...coz sy xtau place 2 cmne..n agk nervous la...series...tp org kta klau nervous 2 mknenye t eppy..btol ke?? bleyh pakai ke??


Cikgu kta bkmpl pkol 7.30 pg...sy apa g? dtg la awl..smi ayh mrh kta dtg awl sgt..rpe2nye msa sy dtg,sy sorg je kat ctu...huhuhuhu...tp ada org lain juz bknlah geng2 yg g FRIM 2..huhuhu...sedih tuuu...

pastu dkt pkol 7.25,bru ada kwn2 sy dtg..n kmi mula la mbebel...sbb jnji pkol brapa n pkol brapa bru sume org dtg..grrr...sbr je r...

kat bwh ni ada beberapa keping gmbr smasa sy di sna...

semasa naik bukit nak msok hutan g 1...

bgmbr di chek point kedua...canopy walk...

Sbelum nk naik bnda alah ni..ish...bdbr2 gler..,sbb td bru msok hutan..huhuhu..mksd sy bdbr2 sbb bru nk lps lelah..bkn sbb tkot bnda alah ni...fhm x?? ala x fhm je?? hurm x pe r...sy mle2 agk tkot r..sbb sy tkot sy gayat..but...msa naik 2...x tkot pun...ske g ada r...eppy gler...bahkan sy leyh plak tgk bwh..huhuhu...rsa nk lompat jer..tp sy sdr akn keselamat di ctu...

sy x sgka yg sy ni seorg yg anventurs...serius..huhuhu..mksd sy..sy x sgka sy mmpu ke thp ni..slalu msa skolah rndh dlu klau jungle treking mmg harapanlah sy nak join...

first sbb sy ada asma...mybe slama ni sy hny mmpergunakan pnyakit sy ni..rait?? sbb sbnrnye kte yg kwl pnyakit kte..bknnye pnyakit kte yg kwal kte...tetbe lak rasa mnyesal x msok hutan msa skolah rndh dlu...sbb sy mmg ske berkamping msa skolah rndh..sy x kan lpskan peluang n ibu ayh sntiasa ksi..tp bab msok hutan nk jungle trekking 2..mmg x pnh la...

tp yg FRIM ni bkn 1st time sy msok hutan jungle trekking ni..tp seconds time..First time sy wat bnda alah ni msa kat Johor,Hutan Lipur 2...kbetulan 2 tmpt pak cik sy belah ayah...dia sruh try...n of course at first bdbr2 gler...adik sepupu sy 2 lak mmg nk msok n sy la kne tmnkan..pdhal rmi g org tau..huhuhuhu...bygkan lah 1st time 2...huhuhu...tp at the end...i have funssss...series...

  msa kat chek point akhir nak turun hutan...

my fren...main air,..ish3..

tp yg smlm pny 2 mmg syok r..n trus terang sy ktakan yg kat FRIM ni x sesusah yg kat Johor 2...sy x tau npe...tp mmg bgitulah yg sy rsakan....n yg buat sy tharu 2...rmi kwn2 ssy tau sy ada asma..n dorg caring gler...sntiasa tny sma ada sy ok atau tdak...dorg sntiasa bg sokongan...THANKS KORG....

hutan yg ptama,yg denai 2..kmi bgerak brmi2...tp kne sorg2 lalu...sbb smpit keadaannya...msa 2 sy da mmg rsa da cbran dia..brapa kali ntah sy bhnti...tp mgkin sbb rsa persaingan sy berjaya melakukannya...Mksd sy,kwn2 yg jln sma2 ngan sy 2 sntiasa bg sokongan n dorg cergas semacam je sy tgk...so apa g?? sy pun x ak mnyusahkan dorg asyik nk bhnti jer so sy push dri sy smpi ke tahap yg sy x pnh jgkakn yg sy boleh lakukan...sbnrnye bnda ni,jungle trekking ni buat sy sy sdr yg sbnrnye sy boleh buat pkara yg sy sgkakan sy x leyh buat...buat sy sdar sy ni mmbuat sa tu kuasa yg keluar ktika sy pksa dri sy...n utk smntara,sy rsa bgga ngan dri sy sbb bjaya wat bnda ni sume...n buat sy btmbh bgga ble sy yg mbr 13 smpi kat kanopi walk 2 drpd 36 org dr kmpl sy...mmg msa 2...wow!!....x sgke...

posing maut...

tpkan..buat sume ni meletihkan..huhuhu...
lps hbs kat lauan denai 2...kmi tpksa bpsh coz kwn2 yg lain 2 bgerak agk lmbt n kbulan syafika,2 dri kanan
bgrak cpt n dia juga yg jga sy msa dlm denai...jga sy drpd keletihan...hahahaha...dorg bg tgasan....atiqah jga shera,kwn sy yg mmpunyai pnyakit jntg so sbb 2 la sy bgerak bdua ngan pika.. g pun kbetulan dia kat dpn...n dia nk gerak cepat so sy ikotla...sbnrnya..dia lah pendorong sy utk smpi ke canopy walk 2...series...dia akn bntu sy n sntiasa dgn sy...kbetulan mmg kmi bdua je msa 2...tp dia x tgglkan wlaupun dia boleh...wah sentimentalnya saat sy taip bnda ni...tp itulah yg sy rsakan...dia antara kwn yg anda xkan pnh mnyesal bkwn...msa msok ke hutan nk ke canopy walk 2...dia akn sntiasa tny...boleh ke x...ok ke x...nak rehat x...n sy rsa smangat dia tros msok dlm dri sy n mybbkan sy mmpu ke canop walk 2 dgn bntuan dia...dialah yg sy kta kat ats 2 yg mnybbkan sy xnak mnyusahkan dia...dia akn bhnti utk rehat wlaupun sy dpt rskn dia sbnrnye x letih msa 2..tp dmi sy kwn dia yg ada lelah ni dia sggp bhnti kp2..tharu kot...mcm first time dlm hidup seseorg buat sesuatu yg baik utk sy...first time rsa mcm dsygi oleh kwn2 yg slama ni asyik main pkol2 jer..hehehehe...syafika lah tenaga sy msa kmi bdua 2...dia akn bgtau klau bnda 2 licin sbb msa 2 dia gerak dpn sy n kmudian dia sruh sy jln dlu...mgkin tkot sy letih kat blakang,kalau sy bnti rehat dia x prasan kot...

msa sy dpn dia...dia akn sntiasa ckp hati2...jgn laju2...huuhu...mcm sorg kakak nsihatkan adiknya...hehehehe

n msa smpi kat canopy walk 2..kmi semua brehat sbb cikgu2 kat blakang n ada g org yg kat blakang,rmi...sbb sy kan nmbr 13 drpd 36 org...so mmg rmi g yg x smpi msa 2...

msa lalu canopy walk 2 mmg sy rsa...i am a king of the world..huhuhu..pmandanganya sgt cantik...
akhir kata itu sjalah yg dpt sy coretkan untuk pengalaman kali ini...apa yg pasti kali ni pengalamannya syok skali!!!!....
adios....



cikgu2 yg mngiringi kami semua
dri kiri:pika,ina n sy

bazli n zaki yg keletihan kni tertidor dlm bas...
ats..mula tdo...

bwh...lps brapa minit tdo..ish3...
apa pya stail tdo la ni??

5 comments:

Apple Mint said...

wah.. syoknyer.. macam nak pi skali je... iisshh.. lain kali tanya cikgu leh tak org luar ikut skali.. wahh.. seronok.. seronok..

*mula la rindu masa zaman sekolah.. school trip daki gunung ledang - Kem Cuti Ledang*

Fitrah Adnan said...

tpkan..mmg best..cikgu kasi nbwk org luar n msa 2 ada 2 g tmpt kosong...

Cik Bidadari said...

yang 3 orang tu pasti ke cikgu awak? tak mcm cikgupun. kecik cenonet aja dorang. hik hik hik... papepun adik berjaya sahut cabaran. Asma...i can do it. alhamdulillah dapat jg adik harungi. Peluh adalah musuhku. oh tidak...

Fitrah Adnan said...

hahahaha..tau xpe..bjaya jga akhirnye...LIHATLAH DUNIA..HAHAHAHAHA...hahahah 2 mmg cikgu ler..jhtnye...huhuhu

Apple Mint said...

lihat la dunia..?? aik... amik trofi cam azean irdawaty ke...??? hak hak hak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...