Friday, July 9, 2010

Boleh Ke Tak?? Hurm...

Boleh ke tak?? itu persoalan yg selalu bmain2 dlm kpala sy...pning sy dibuatnya...Hurm...

Betol ke?? kata org yg girls n boys ni x bleyh bkwn baik??
n slalunya kwn baik kte hny dlm kalangan jantina kte shj...Is it true??
bknkah kwn ni pkara yg universal??  rait??
hbs knpa prlu ada pkara2 sbgini timbul??
kte hny mahu bkwn not more than that...
in fact..some time ada stengah pkara yg kwn sjantina kte ni x boleh mmbntu...

Asalkan msg2 tau jga diri n batas2 bukan??
kdg2 sy tgk,ada stengah org,kwn baiknya bkn dlm kalangan kwn sejantinanya..
n dorg still understanding antara 1 sma lain...

Hurm....so konklusinya???
boleh ke tak perumpuan n laki2 bkwn n mybe they become best fren??

1 comment:

Apple Mint said...

sapa kata boys n girls tak leh kawan.. saya sendiri pernah memiliki beberapa org sahabat/kawan baik dikalangan lelaki..

tapi kekadang keadaan sekeliling yg merumitkan persahabatan berlainan jantina..

perasaan ketika bersama dgn sahabat berlainan jantina ni kekadang berbeza.. bergantung pada situasi.. tapi yg penting... mereka memang pendengar yg baik..dan sebagai sahabat mereka akan berusaha protect kite bila diperlukan n mencari penyelesaian pd segala masalah..

tapi kite kene akur pada naluri semulajdi manusia..
1. ada yg cemburu bila kite mempunyai sahabat berlainan jantina (kes ni slalunya sbb org tu sebenarnya syok kat sahabat kite tu.. atau mungkin syok kat kite-bergantung pada apa jantina dia)
*** bila ni terjadi.. kekadang kite terpaksa meleraikan tali persahabatan tersebut

2. perasaan syg terhadap nilai persahabatan tu sendiri kadangkala boleh membunuh persahabatan mereka yg berlainan jantina..
*** dah nama pon kawan..mestilah kite sayang kawan kite.. and camtu gak la ngan kawan berlainan jantina ni.. kekadang perasaan sayang yg hadir dlm diri tu disalah ertikan (kite ingat cinta). pastu kite pon bercinta.. biasalah adat bercinta mesti ada pasang surut..tapi bila dh gaduh/berpisah.. tali persahabatan turut sama terlerai... so.. sebelum nak bercinta ngan sahabat sendiri.. lebih baik di nilai dgn lebih dalam.. adakah kite syg dia sebagai kawan atau memang sbb kite rasa kite ditakdirkan bersama dgnnya..

kesimpulannya.. tidak kire siapa sahabat kite.. 'persahabatan' itu sendiri mesti ikhlas..

selamat berkawan.. hahhaha..

p/s: siapa sahabat yg anda maksudkan ni..?? org yg sama dari 'post' sebelum ni ke?? hehehheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...