Wednesday, September 8, 2010

Bidan Terjun

         Wah!!..rsanya sudah lama sy sudah tidak mengemaskini blog sy ni...umpama bilik tidur sy yg dibiarkan berabuk..kui3...nk kena bersih balik ni...buang sume spider web yg ada...ish3...Anda suma x rindu sy ke?? lama tau sy x muncul dlm kehidupan hari2 biasa anda...tiada sy yg menceriakan hidup anda*agak poyo di sni...kui3

          Bukan xde cerita yg ingin diceritakan...tetapi keadaan yang kdg kala tidak mengizinkan sy utk bersama anda semua...*wink...sepanjang bulan ramadhan ni..mcm2 berlaku..kadang kala menarik..kadang kala biasa2 je..ttpi tu sumekan khidupan..ok!!..cukuplah mukadimah sy smpi di sni...pnjg tol membebel..mntg2 da lama x msok...yelah..anda kne bg can kpd sy mbebel...nak lps gianla krenye...hehehehe...

            Post kali ni mengisahkan peristiwa yg agak melucukan bg sy...bru je berlaku pada waktu berbuka pada hari semalam*pos ini ditulis pd pkol 4 pg...krenye waktu bka 2 berlaku pd hari smlmlah..kan3??

            Kisahnya gini,pada 7/9...pak usu sy pergi mengambil mak uda utk pulang ke kampung kerana mak uda sy x berapa berani utk memandu bg jarak yg jauh...jd pak usu sy bersama abg fahmi(kwn pak usu) pergilah mengambil mak uda sy...sdgkan pd msa 2 di rmh(kat kampung sy) hny ada sy,sepupu sy yg berusia 15 thn dan pak itam...kecederaan pd kaki pak itam menyebabkan pak itam x mampu untuk berjalan jauh maka pak usulah yg menjadi tukang beli juadah kami...dan disebabkan pak usu tiada di rmh hny tggl seorg yg boleh kami harapkan...abg eli...abg eli ni kenalan rpt kuarga kami...setiap anggota kuarga kami knl siapa itu abg eli...drpd sy kck smpilah sy cmel skang ni..huhuhu...so mmg rpt gler r!!...krenye da mcm adik bradik pak cik n mak cik sylah...tp ttp x bleyh pggl pak cik eli...huhuhu..ttp abg eli...

             pada petang itu,angin sempoi2 jer..sdp jer tdo...msa tu mmg aim nak tdo da...huhuhu...so msoklah blik yg ada air-cond*syiok wooo!!..
-bantal da ada!!..set
-lagu da psg!!..set
-tpok2 bntal!!..set
-baring2!!...set
mata da berat...bru je nak lelap...TIBA2!!!!...

pit syida!!!,kedengaran suara pak itam memanggil kami berdua...dgn sepantas kura2 kmi bergerak...

apa dia??.tny kami bdua..

ada brita gembira ni...jwp pakitam sambil tersengih2...

apa dia?? tny syida...

hehehehehehe...tu je jwpan yg kmi terima...

dorg da smpi??*dorg mrujuk kpd makuda n pak usu kami..tny syida..

bukan...ringkas je jwpan pak itam...

habis?? tny kmi berdua..

pak itam nak bg duit raya lbh?? tny sy smbil tersengih comel..

banyaklah kamu...jwp pak itam sy...

ni..smbgnya lg...abg eli x dpt dtg..dia msok utan arini..bru kluar pkol 6 td..x smpt nak dtg rmh kte...

apa???...kami bdua menjerit comel*tokok tmbh crita blaku di cni..

kamu sggp ke berbuka mkn kurma je?? x pun kmu g kdai mamak sna beli apa2 yg patot...

huh!!..sy x mnt sgt kuar2 rmh ni..series..sdgkan org yg tuan kdainya sy knl pun sy segan n mls nak g..inikan pula yg sy x knl...dpt lak msa 2 sy tgk jam..pkol 6.27 ptg...msti org rmi kat kdai ni,kata sy dlm hati...akal ni dgn pantas mncari jwpan...AHHA!!!!...

pit lbh rela msk drpd beli...sy berkata..aduh..cabul sgguh mulut ni...tp ikotkan mmg sy lbh rela msk drpd kuar rmh...x mau!!...huhuhu...

pak itam sy tny adakah sy pasti utk melakukannya??..jeng3...hehehehe...sy angguk dgn sedikit kyakinan dlm ati...sy bkn x reti msk..tp sy jrg msk..slalu klau msk pun nasi goreng n lauk pun jrg2....diulangi..JARANG2...huhuhu...

maka pada hari ini..sy tlah mnjadi bidan terjun utk mnjadi chef bg waktu berbuka...Alhamdulillah...xde spa(dlm kalangan kami ber3) yg keracunan mknan..mknenye msakan sy tu bleyh diterima perutlah...hehehehehe...

Moral of the story:anak dara rajin2lah ke dapur lain kali..mna tau keadaan darurat..huhuhu..mcm sy...

sekian mekasih...

4 comments:

applemint said...

hhuhu... bidan terjun ker..??? kesimpulannya anda berjaya masak ikan bawal sambal special... apa yg special??? rahsia.. hehehhe... tapi kire abis la gak kan...

pa pe pon.. leh cuba lagi len kali la ek.. kali ni kene masak yg lebih special n istimewa..

**tp sebenarnya abis sbb lapa bukan sbb sedap..wakakkaka... jgn marah...**

aku mahu jadi tibb said...

haha =) funny5...

Cik Bidadari said...

sambal sedap tu ke? perrghhh.... cayalah.... sambal sedap tu ya? perghhh... sekali lagi sambal sedap tukan?

Fitrah Adnan said...

hahahaha...
applemint:x baik tau cakap mcm tu..xpe2..lain kali saya akan berusaha dgn lebih rajin!!!*semangat...
aku mahu jadi tibb:klakar ke?? ni crita sedih tau..isk3
cik bidadari:mcm perli je...xpe2...saya akan berusaha untuk belajar memasak dengan lebih tekun!!...utk membuktikan bahawa saya ni seorang perempuan yg comel!!! erkk*apa motif?? hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...