Wednesday, February 15, 2012

"Maaf"

Hey hey hey!!
Penulis blog yang tak bertanggungjawab ni dah kembali...Mari kita lihat kali ni utk berapa lama dia kembali aktif..hohoho..

Maaf...sapa tak pernha dengar perkataan ni pergi makan jagung*ok memang takde kena mengena
Sapa tak pernah minta maaf?? tak baik tipu~~~...t masuk neraka tau*ni tak tipu punya.

Maaf<----dulu perkataan ni merupakan perkataan mahal.Orang kata hanya dengan sebut perkataan ni mampu melembutkan hati orang yang kita luka..but hey tu dulu..sekarang perkataan ni dah terlalu murah..(maafkan saya sekiranya ada yang tidak bersetuju) Sebab?? Ramai orang gunakan perkataan ni suka suki ayam kentaki dia jer...tapi sejauh mana orang tu betul2 maksudkan??*hah...itu yang kita tak tau. Disebabkan spesis yang macam nilah ramai orang dah tak ambil peduli perkataan maaf ni even bila seseorang tu benar2 maksudkannya*jap2 asal ayat skema sangat nih!!

dan nilai perkataan "maaf" ini sudah semakin murah ditelan dek tekak hari..

~~DULU~~
"Saya betul2 minta maaf sebab tak dapat nak dating dengan awak semalam."
"Hurmm..takpe..saya tak kecah pun..lain kali jgn buat lagi"


~~SEKARANG~~
"Maaflah saya tak dapat nak dating dengan awak semalam."
"Maaf..maaf..pergi **^&%&* dengan awak punya maaf tu."


Nampak sekarang??
Tak nampak?? ish3..kecik ati =o='

Konklusinya*markah bahasa markah bahasa..
walaupun bukan korang yang bersalah tapi demi sesuatu hubungan tu even utk friendship sekali pun apatah lagi bagi hubung si kumbang dan si bunga tak salah korang minta maaf dulu.Minta maaf tak bererti korang kalah.Minta maaf juga tak bererti maruah korang akan tercalar...
Asking for forgivenss for the sake of friendship is a noble action!...

jadi ingat! "Maaf."bukan bererti kalah sebaliknya ianya satu kemenangan kerana kita bisa menundukkan hati dan buang ego ke tepi.

PEACE NO WAR! ^o^ v

P/S:Dah lama tak posting kat blog...nak bagi tulisan berkaler dah xde erk?? makin pening lak

4 comments:

Miss A said...

maaf ye..baru hari ni saya dengar perkataan 'konklusi'... dah tentu diambil dari english word yg dimelayukan.. ye tak.. zaman saya sekolah saya guna "kesimpulannya"..

Fitrah Adnan said...

yup!...masa zaman saya iaitu sekarang kesimpulannya jarang digunakan sbb orang selalu guna...

Bidadari Syurga said...

kesimpulannya ya murid2

pengemis Cinta~ said...

maaf..saya xmo dating ngan awak lagi! hehehe;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...